Club Tresor Berlijn

In februari ben ik op studiereis gegaan naar Berlijn. Dit was mijn tweede keer in Berlijn en ik ben nu al helemaal verliefd op de diversiteit etc. van deze geweldige stad. Tijdens de studiereis hebben we een technoclub bezocht genaamd ‘Tresor’. Ik had mijn verwachtingen maar die waren zeker weten overtroffen. Wauw, wat een tent. ik weet sowieso zeker dat ik hier nog eens naartoe zal gaan. Techno is een muziekstijl wat heel goed combineerd met rauwheid.

Bij binnenkomst was het heel erg donker met minimale verlichting. Je kon verschillende kanten op lopen door gangenstelsels, langs tralies, ruimtes vol rook, bollen met elektriciteit etc. De ervaring was heel uniek, ik had zo iets nog nooit meegemaakt. De eerste keer dat je totaal geen rekening hoeft te houden met hoe je beweegt op de muziek. Je kon namelijk toch niet verder dan 2 meter voor je kijken door de gemaakte rook. Je bent op dat moment volledig in je eigen bubbel met heerlijke muziek en rauwe underground omgeving. De club heeft haar visie heel goed doorgecommuniceerd. Dit heeft mij op ideeën gebracht voor mijn studie. Door deze ervaring ben ik een huisstijl voor een fictief bedrijf gaan ontwerpen, namelijk ‘Redcoat’. Dit kunt u ook terugzien in mijn portfolio.

Top:
– Locatie/aankleding
– Sfeer
– Huisstijl

Tips:
– De club mag willekeurig iemand toegang weigeren zodat er niet massaal toeristen binnen komen. Dit om de authenticiteit te behouden. Persoonlijk vind ik dit geen nette zaak. Je moet dus geluk hebben als je binnen mag komen.

images

 

Plaats een reactie